facebook mailing
 
              BP 
  Tiny Legs Tim
  17 juni 2019 - 20h15
   
 
 

Tiny Legs Tim is een onvervalste éénmansbluesband, die zijn eigen doorleefde interpretatie van de delta blues brengt ‘alsof de Schelde hier de Mississippi was’ (met dank aan Johan Verminnen voor die zinsnede) Op 6 februari 2017 stond Tiny Legs Tim voor het laatst op het podium van Banana Peel. Naar aanleiding daarvan schreven we een inleiding die zijn hele loopbaan tot dan toe probeerde samen te vatten. We herhalen die hier niet, maar zijn zo vrij te verwijzen naar ‘Tiny Legs Tim: loopbaanoverzicht tot ‘Melodium Rag’, voorjaar 2017’, te vinden via volgende link: https://antoinelegat.wordpress.com. Tiny Legs Tim, ook minzaam aangeduid als TLT, is over de jaren heen toch wel een huishoudnaam, of liever nog een keurmerk geworden. Dat concert voorjaar 2017 ging, zoals we dat van hem gewoon waren, in intieme setting door. Maar Tim was voor één keer niet alleen. Hij had niemand minder dan mondharmonicaspeler Steven Troch mee, die ook al op zijn toenmalige cd ‘Melodium Rag’ te horen was (Steven kent men van het ter ziele gegane Fried Bourbon, maar tevens van zijn uitstekende Steven Troch Band). Dat Banana Peel concert gaf alles wat je van een kleinschalig blues concert kan verwachten. So far, so good.
Maar dan komt het een en het ander in een stroomversnelling: Tim De Graeve, zoals hij werkelijk heet, is er immers de man niet naar om bij de pakken te blijven zitten. Op de Gentse Feesten van 2017 staat hij op het grote podium van Sint-Jacobs, niet alleen met Steven Troch, maar ook met een uitgebreide band, bestaande uit onze betere begeleiders, lieden als Karel Algoed (staande bas) en Frederik Van den Berghe (drums), tot een heuse tourband omgesmeed via onder anderen een uitgebreide Europese rondreis. In november 2017 brengt Tim dan ook de registratie van dat concert uit, ‘Live At Sint Jacobs’, zijn eerste liveschijf na vier studioplaten. Vandaar is het een kleine stap naar nieuw werk met een uitgebreider gezelschap. Voorjaar 2019 komt dan ook op het Sing My Title-label ‘Elsewhere Bound’ uit, waarop Tim door niet minder dan negen muzikanten begeleid wordt. Steven Troch en Frederik Van den Berghe natuurlijk, maar ook Luc Vermeir (piano), Tom Callens (baritonsax), Marc De Maeseneer (tenorsax), Marie-Anne Standaert en Yves Fernandez (trompet), Filip Vandebril (bas) en Amel Serra Garcia (percussie) maken hun opwachting. Da’s ineens een heel leger en het zijn dan nog stuk voor stuk toppers op hun instrument(en).
Al veel eerder in zijn carrière had Tim getoond een gehaaide team player te zijn, zodat hij deze schaalvergroting probleemloos aankon. De blues songs zijn van vertrouwde kwaliteit, maar de blazers en de percussie gaven de kans om meer barokke arrangementen te voorzien (de forties nightclub atmosfeer van ‘Still In Love’ is illustratief!), al kan het ook ingetogen (het pakkende ‘Nowhere My Home’) Tim stond met dit programma in de vorige weken al in grote zalen (de AB Club in Brussel, De Roma in Borgerhout, De Casino in Sint-Niklaas, 4AD in Diksmuide) en de kritieken waren telkens laaiend. Banana Peel kon vanzelfsprekend niet achter blijven. Op 17 juni staat Tiny Legs Tim, tezamen met het hele gezelschap van de cd (min Yves Fernandez), in onze club met het repertoire van ‘Elsewhere Bound’ en vanzelfsprekend ook nummers van vroeger.

Antoine Légat

deuren 19h - concert 20h15
geen voorverkoop of reservatie
leden 15 euro
niet-leden 18 euro

  deuren 19h - concert 20h15

sponsors