facebook mailing
 
              BP 
  Chicago Blues Festival 2017
  26&27 november 2017 - 20h15
   
 
 

Het Chicago Blues Festival (CBF) van dit jaar draait rond de zang (en gitaar) van Carl Weathersby (°1953) en zijn nicht Laretha Weathersby, plus de gitaar van Rico McFarland. Carl is van Meadville, Mississippi, dat hij nog altijd als zijn thuis beschouwt, zelfs al gingen zijn ouders daar weg toen hij acht was. Hij had een wel heel bijzondere leermeester, een vriend van zijn vader, een mecanicien van dieselmotoren. Dat bleek niemand minder dan… Albert King! Carl leek een man van twaalf stielen, dertien ongelukken. Tussen 1971-77 zat hij in de U.S. Army (is Vietnamveteraan!) Zijn voormalige tutor Albert King nam hem tussen ’79 en ‘81 mee op korte tournees als ritmegitarist, een uitstekende leerschool. Hij werd alzo klaargestoomd voor het grotere werk. Hij vervoegde in Chicago de toen al gereputeerde The Sons Of Blues van Billy Branch. Daar viel hij soms in voor Carlos Johnson maar werd tenslotte de vaste gitarist, iets wat hij 15 jaar deed. Via Billy Branch werkte ook met Howlin’ Wolf gitarist Hubert Sumlin en de in BP welbekende Carey Bell. Carls populariteit steeg omgekeerd evenredig met zijn tevredenheid als sideman: het was geen verrassing toen Evidence een eerste soloplaat uitbracht, ‘Don’t Lay Your Blues On Me’ (1996) Daarmee kwam hij ook als zanger uit de verf. Er zouden nog vier cd’s op dat label volgen, en daarna nog drie op andere (slechts één live: ‘In The House’ opgenomen in Luzern, tijdens één van zijn vele Europese tours) De meest recente is ‘I’m Still Standing Here’ (2009) Anderhalf jaar geleden verhuisde hij naar Austin, Texas, maar laat zich nog even vaak in Chicago zien. Hij werkt intussen aan een project met Bobby Rush (‘Rush Through History’) Laretha Weathersby heeft een prachtige, krachtige stem die geschapen is voor rauwe soul en blues en is dan ook een geliefde naam op de Chicago blues scene, maar is niet zo vaak te horen samen met Carl. Rico McFarland (°1960) speelde bij James Cotton en Lucky Peterson. Minder bekend is dat hij nog met vele anderen werkte, onder wie Albert King. In 2001 bracht hij ‘Tired Of Being Alone’ (ook al op Evidence) uit, wat een beetje vreemd klinkt als titel voor een soloalbum. Heel wat hoge gasten (Billy Branch, Otis Clay, Syl Johnson…) zorgden mee voor een WC Handy nominatie. Nog dit: op zondag 15 oktober 2017 werd Carl Weathersby in de Chicago Blues Hall Of Fame opgenomen als ‘Blues Legend’ tijdens een ceremonie in Buddy Guy’s Legends club.

Lokaal talent krijgt een forum. Flo Delameilleure uit Schuiferskapelle (Tielt) is een singer-songwriter, speelt gitaar en keyboards. Ze heeft een groot hart voor kunst. Ze studeert dan ook kunstwetenschappen en vanzelfsprekend vullen muziek luisteren, bestuderen en schrijven haar vrije tijd. De teksten zijn geïnspireerd op de klassieke thema’s van de leuke en minder leuke dingen des levens, emoties waar ze ons graag deelachtig aan maakt. We besparen u de dure vergelijkingen: Flo mag in BP zichzelf wezen. Op haar YouTube kanaal vind je covers van Lady Gaga, KT Tunstall, Ed Sheeran, maar ze heeft ook eigen werk, zoals het fraaie ‘Yours’, vol verlangen en saudade... Antoine Légat

Laretha Weathersby (zang) – Carl Weathersby (zang, gitaar) – Rico McFarland (gitaar) - Calvin Gaskin (bas) – Jeremiah Thomas (drums) – Ronald Moten (keyboards)

leden 17 euro
niet-leden 20 euro
deuren 19h

  geen reservatie of voorverkoop - deuren 19h - concert 20h15

sponsors