Wie had in 1966 ooit gehoord van Ruiselede ? In West-Vlaanderen was het een dorp als een ander. Zijn molens, zijn varkens, zijn klooster. In de rest van het land, laat staan daarbuiten, was het met moeite een stip op de landkaart.

Maar, je bent student en je wil wat aanvangen met het teveel aan energie. Erik Carrette en Jean Verstraete besloten, samen met enkele gelijkgestemde zielen, een optreden te organiseren. En het lukte. Er volgden er nog enkele en … het lukte alweer. Banana Peel Jazz&Blues Club was een feit.

Onder het goede gesternte van het tijdsgewricht (tijdens de jaren '60 werd Europa voor het eerst serieus ‘besmet' met de ‘zwarte' muziek) deden zich mogelijkheden voor, die door deze bijdehandse kerels met beide handen aangegrepen werden. Ze verhieven het programmeren van de ‘right man or woman on the right date' tot een soort kunstvorm. Hier kunt u handenwringend lezen welke right man or woman u in de loop van de jaren al dan niet gemist hebt !

In de loop der jaren is kwaliteit het handelsmerk van Banana Peel geworden. Wij proberen van alle subgenres van Jazz en vooral Blues representatieve vertegenwoordigers op ons podium te zetten. Tal van grote namen passeerden het ‘Jazzkot' en de toeschouwers krijgen de kans face to face te staan met hun Blueshelden. Een kleinschalige onderneming als Banana Peel staat of valt dan ook met de leden en andere passanten. Door hun aanwezigheid zorgen ze voor een permanente evaluatie van de programmatie en daarmee zijn zij ook deels verantwoordelijk voor onze constante zoektocht naar kwaliteit !!

Onze site wil vooral praktisch zijn : wie komt wanneer ? Dit om u op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in de club en uw maandagavonden aangenaam te vullen!

back