archived Crystal Thomas 08/04/2024

Crystal Thomas

Introductie

Crystal Thomas, blues als tweede huid

In de zinderende hitte van Shreveport, Louisiana, werd Crystal Thomas geboren. Haar muzikale reis begon al op jonge leeftijd, terwijl ze opgroeide in het zuidelijke stadje Mansfield in Texas. Ze ademde de muziek in, en haar stem werd een instrument dat de harten van luisteraars beroerde. Crystal’s stem is als een zonsondergang boven de Mississippi, warm en vol emotie. Ze zingt met diepe bezieling, alsof ze de blues en soul rechtstreeks uit haar ziel laat stromen. Haar noten zijn als dauwdruppels op een bloemblad, puur en verfrissend.

Opgemerkt Talent

In de rokerige clubs van Dallas, waar de blues en soul samensmolten, vond Crystal haar plek. Ze was geen onbekende in de muziekwereld. Als tromboniste maakte ze deel uit van de band van Johnnie Taylor. Samen zwierven ze door de nacht, de blues in hun aderen, de muziek als hun tweede huid.

Crystal’s talent bleef niet onopgemerkt. In 2020 ontving ze de prestigieuze Living Blues Award. Een eerbetoon aan haar stem, haar passie en haar vermogen om de blues tot leven te brengen. Ze deelde het podium met grootheden zoals Lucky Peterson, Chuck Rainey, en de Moeller Brothers.

Now Dig It!

Bij Dialtone Records bracht Crystal in 2021 haar eerste soloalbum uit: Now Dig It! Een gevarieerde verzameling covers die ze doordrenkt met haar unieke stijl. Funk of ballad, ze kan het allemaal. Crystal Thomas is geen onbekende meer. Haar naam resoneert nu door de bluesclubs en jazzpodia, en nu prijkt ze ook op onze agenda.