archived Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers 17/04/2023

Introductie

Brusselaar Bai Kamara brengt soulful Afroblues

Geboren in Sierra Leona en opgegroeid in Groot-Britttanië, streek Bai Kamara dertig jaar geleden in Brussel neer. Na enkele soloalbums te hebben uitgebracht, richtte hij in 2013 de band Bai Kamara and The Voodoo Sniffers op.

Youssou N’Dour

Hij kreeg lovende kritieken voor albums als Living Room (2008) en Salone (2020) die beiden een bewijs van blijvende muzikale ontwikkeling en vernieuwing waren. Hij creëerde een unieke stijl, vermengt elementen van blues, jazz, soul en knipoogt naar de Afrikaanse roots van de frontman. Hij speelde op verschillende grote Europese podia en in 2020 werd hij genomineerd voor een Blues Blast Award in de categorie Accoustic Blues Album of the Year. Bai Kamara was daarmee de enige niet-Amerikaanse genomineerde over alle categorieën heen. Hij werkte samen met grote namen als Vanessa Paradis, Dani Klein, Youssou N’Dour en Habib Koité.

Singer songwriter

Bai Kamara bewijst keer op keer een briljant componist te zijn die het persoonlijk verhaal in zijn songs niet schuwt. Zijn zangkunsten doen daar niet voor onder. Warm en funky, bescheiden en intiem, vertrouwd doch vernieuwend, de band heeft zonder twijfel een eigen unieke stijl en sound ontwikkeld. Hun charisma zal je absoluut in vervoering en hun talent leidt je langs verschillende stijlen in het bluesuniversum.

Line-up

Bai Kamara: lead vocals en gitaar
Tom Breadslee: elektrische gitaar
Patrick Dorcean: drums
Julien Tassin: elektrische gitaar
Zonathan Dembélé: bas