archived Breezy Rodio 15/05/2023

Breezy Rodio

Introductie

Geboren en getogen in Italië, volgde Fabrizio ‘Breezy’ Rodio op jonge leeftijd zijn passie voor de bluesgitaar en trok naar New York om er bij verschillende bands te spelen.  Maar Chicago lonkte… In 2007 sloot Rodio zich aan bij de band van gitarist Linsey Alexander, bij zijn fans beter bekend als The Hoochie Man. Breezy promoveerde al snel tot bandleider en nam verschillende platen met hen op. 

Meesterlijke entourage
In diezelfde periode nam Breezy Rodio ook zijn debuut soloalbum Playing My Game Too (2011) op met een indrukwekkende lijst aan gastgitaristen zoals Lurrie Bell, Rockin' Johnny en Guy King. Op zijn tweede album So Close To It (2015) bevestigde Rodio zijn heldere beheersing van de elektrische bluesgitaar en toonde hij zijn scherp gevoel voor traditie. Meteen bewees hij dat hij ook nog een potje kan zingen. Hij slaagde er bovendien in om een paar van de beste muzikanten van Chicago rond zich te scharen, met mondharmonicaspeler Billy Branch, de verschroeiende gitarist Lurrie Bell, pianist Ariyo en Hammond B3-meester Chris Foreman, samen met jazziconen Art Davis en Bill Overton op respectievelijk trompet en saxofoon. Met dit gezelschap toerde Rodio drie keer door Japan, waar hij in clubs en op festivals speelde, en begon vervolgens aan verschillende tournees door Zuid-Amerika, twee tournees door Europa, plus uitstapjes naar Canada en Mexico. 

Outsider
In zijn eerste Delmark release Sometimes The Blues Got Me (2018) schittert Breezy met strakke en meesterlijke gitaarlijnen. In 2019 bracht Breezy zijn tweede album uit bij Delmark Records: 'If It Ain't Broke Don't Fix It'  (2019). Het werd wereldwijd op lof onthaald en haalde bij het magazine Living Blues Magazine de top 50 van beste blues albums van 2019. In 2022 verscheen zijn nieuwste album Underground Blues. Het bevat veertien, originele door Breezy Rodio geschreven nummers, die een combinatie vormen van traditionele en moderne indie Blues. 
Een Italiaanse ster in Chicago, Breezy kreeg het alleen voor elkaar door zijn rauw talent te benutten en keihard te werken.  Zijn evolutie is indrukwekkend en vandaag scheert hij de hoogste toppen.  En dat mag u zomaar komen bewonderen!

Line up
Breezy Rodio - Guitar and Voc
Benoit Ribière - Keyboard 
Antoine ESCALIER - Bass 
Pascal DELMAS - Drums