archived Dana Gillespie 26/02/2024

Dana Gillespie

Introductie

Dana Gillespie

Uitverkocht in een mum van tijd, deze dame behoeft weinig aankondiging voor het trouwe publiek van Banana Peel waar ze al verschillende keren het beste van zichzelf gaf.

Acteren en zingen, meer dan 45 albums, geëvolueerd van teen pop naar folk naar rock om te eindigen bij de blues … wat een leven en carrière!

Enkele wist-je-datjes …

Haar echte naam klinkt als de combinatie een Franse onthoofde koningin en een Oostenrijkse ski-ondernemer: Richenda Antoinette de Winterstein Gillespie.

Gooi haar gerust wat kusjes en bloemen toe want een maand na haar Ruiseleedse passage blaast ze 75 kaarsjes uit.

Ze vertolkte de vermaledijde Maria Magdalena in de musical Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber die in 1972 in Londen in première ging.

In 1973 nam ze het album Weren’t Born a Man uit, geproducet door niemand minder dan David Bowie en Mike Ronson.

Zo’n intens en heftig rock ’n roll leven, dat vraagt af en toe om wat bezinning en rust. Dana werd een volgeling van een spirituele Indiase goeroe en nam dertien albums op in het Sanskriet.

Tussendoor vindt ze de tijd om het jaarlijkse 15-daagse bluesfestival Basil’s Bar te organiseren in de Caraïben. Mick Jagger, Ian Siegal, Joe Louis Walker, Earl Green, … ze passeerden allemaal de revue.

Wie kaartjes heeft bemachtigd, kan halsreikend uitkijken naar 26 februari. De anderen kunnen altijd een reisje richting Caraïben boeken.