archived Denis Agenet & Nolapsters 25/09/2023

Denis Agenet & Nolapsters

Introductie

Music made for dancing: Dennis Agenet & Nolapsters

Vintage New Orleans swing en blues met een Franse touch, dat is Dennis Agenet.  Tijdens zijn 15-jarige carrière bij Bad Mules nam hij zes albums met hen op en won hij de French Blues Challenge in 2016 wat hen een ticket voor de International Blues Challenge opleverde.  Dennis vertoefde vaak in New Orleans met vrienden als Josh Miller en Jim Mac Kaba, wat zijn muziekcultuur danig verbreedde en uitdiepte. Hij begeleidde tal van Amerikaanse gevestigde waarden op hun Europese tournées waaronder Omar Coleman, Tom Holland en Dave Gross.

Zijn solodebuut kwam er in  2018: Who Dat? Vintage Music for modern people, dat is de perfecte omschrijving van deze prachtplaat.

New Orleans in Ruiselede

Met de Nolapsters nam hij dit jaar Peace of Land op.  De composities zijn van de hand van Dennis, zijn stijl varieert maar swingen doet het sowieso.  De Nolapsters zijn een getalenteerde bende NOLA- artiesten: Igor Pichon, Ben Bridgen, Thomas Aubé, Julien Broissant, Austin Brashier, Arnaud Fradin en François Nicolleau.  De plaat wordt meesterlijk verfraaid door een kopersectie én vooraanstaande gastmuzikanten zoals Sax Gordon Beadle en Nico Wayne Toussaint.

Een avondje met deze jongens slaat u beter niet over.  Hun podiumenergie is aanstekelijk en authentiek.  Rock ’n Roll, swing en blues van de bovenste plank met een Frans sausje.  Dat moet wel smaken toch?

Line-up

Igor PICHON.- kontrabas
Thomas AUBE - gitaar
Ben BRIDGEN - piano, orgel
Félicien DAVID - tenorsax & bariton
Benoît GAUDICHE - trompet en sousafoon
Denis AGENET - zang, drums