archived Kai Strauss & The Electric Blues All Stars 24/04/2023

Introductie

Duitse scene baart eigenzinnige blues

Kai Strauss begon op tienjarige gitaar te spelen, beïnvloed door de platencollectie van zijn ouders met helden als Albert King, Buddy Guy en Jimmie Vaughan.  Jamsessies en avonden gevuld met blues in lokale cafés volgden al snel. De passie bleef en die trok hij door aan de Keulense universiteit waar hij specialiseerde in jazzgitaar. 

In 2004 kwam zijn debuutalbum Electric Blues uit waarmee hij zijn naam vestigde in de Europese scene.  Vier jaar later kwam I Go By Feel, meteen ook de start van zijn eerste Europese tournee. Ondertussen heeft hij zeven albums op zijn naam staan en wordt hij in één adem met de grote Amerikaanse gitaristen genoemd.  De Europese blues is niet langer een spin-off van Grote Broer Amerika dankzij artiesten als Kai Strauss.

Het mag dan ook niet verwonderen dat hij al verschillende Duitse Blues Awards op zijn naam heeft staan en dat iconen als Jimmy Johnson en Lurrie Bell hem graag mee het podium op sleuren. Bluesmagnaat Bruce Iglauer van Alligator Records omschrijft hem als a subtle and sophisticated bluesman who has it all. 

En daarmee is inderdaad alles gezegd.  Niet te missen, deze man en zijn Electric Blues Allstars

Line up

Kai Strauss – Gitaar en zang
Alex Lex – Drums
Kevin DuVernay – Bas
Paul Jobson – Keyboard en zang