archived Lil’ Red & The Rooster 11/09/2023

Lil’ Red & The Rooster

Introductie

Lil' Red & The Rooster: krassende feel good vibes

Parijs, Le caveau de la houchette, 2010.  Daar ontmoetten deze twee Blue Note zielen elkaar en daar mag u beide handen voor kussen.

Lil’Red genoot van een zorgeloze jeugd in Colombus Ohio in de jaren zeventig. Tussen het paardrijden en lanterfanten op het idyllische platteland door, ontdekte ze al vroeg de magie van de kunsten. Dans, schilderen, schrijven en natuurlijk muziek, ze studeerde zowat alles en sprokkelde een resem indrukwekkende diploma’s bij elkaar.  Samen met haar diepe liefde voor de mensheid, cultuur en een zorgeloze doch ondeugende ziel bracht haar dat een avontuurlijke en uitdagende levenswandel.  En dat zie en voel je als ze op de planken staat.  De groove stroomt werkelijk uit elke porie van haar lijf.

Pascal Fouquet werd geboren in de vroege jaren zestig in Normandië.  Op zijn elfde begon hij klassiek gitaar te studeren en lang duurde het niet voor de blues hem te pakken kregen. Sinds 1980 is hij professioneel muzikant en zijn werk is steeds een eigenzinnige en originele hommage aan zijn leermeesters zoals B.B.King en T-Bone Walker. Hij speelde een berg awards bij elkaar en deelde het podium met onder andere Dave Specter en Sax Gordon.  Fouquets spel vertelt echte verhalen.  En wil u meer, een praatje bij een glas whiskey slaat hij niet af.  We heard it through the grapevine.

Samen zijn ze bluesgoud waard.  Aanstekelijk charmant, rokerig zwoel, snedig grappig, ritmisch energiek.  Je speelt niet voor niets de finale van de International Blues Challenge (2019) en de betere festivals sieren maar al te graag hun affiche met dit topduo.

“Blues is healing, keep it swinging”, klinkt het.  Laat u balsemen in dit broeierig bluesbad.

Line up

Lil' Red - vocals, guitar, washboard
Pascal Fouquet - guitars
Pascal Mucci - drums & vocals
Jean-Marc Despeignes - bass