archived Lollo Meier Quartet 05/02/2024

Lollo Meier Quartet

Introductie

Lollo Meier Quartet: gypsy jazz van de bovenste plank

Met Lollo Meier brengt Banana Peel alweer toptalent naar Ruiselede. Hij groeide op tussen zigeunermuzikanten en dat zindert tot vandaag na. Zijn stijl is geïnspireerd op de muziek van Django Reinhardt en is zowel traditioneel, melodieus, gevoelig en opgewekt. Hij is onder andere neef en generatiegenoot van grootmeesters als Stochelo Rosenberg en Fapy Lafertin. Hij componeert veel nieuw materiaal in deze gypsy jazz stijl, zijn composities hebben een verfrissende authentieke Djangosmaak en hij speelt met een buitengewone virtuositeit.

Carrière

Hij bracht de laatste 20 jaar talrijke albums uit en speelde op alle grote jazzfestivals in binnen- en buitenland. In 2005 werd hij finalist van de International Song Writing competition in Nashville met het nummer Melody for Le QuecumBar. Dat is een prestatie van jewelste, wetende dat meer dan 15.000 nummers zich inschreven.

Dat er in 2013 een film over de gitaarmeester uitkwam, Lollo’s Journey, zegt eveneens genoeg.

Daarnaast organiseert hij steevast volgeboekte masterclasses om de aanstormende generaties klaar te stomen om Django’s erfenis in ere te houden.

Muzikale genialiteit in combinatie met een adembenemende liveperformance. Verfijnd, elegant en fris. Het mag duidelijk zijn, dit mag u niet missen.

Line-up

Lollo Meier: sologitaar
Bert Smits: viool
Bram van Es: slaggitaar
Melvin Könings: contrabas