archived Maxwell Street 02/10/2023

Maxwell Street

Introductie

Maxwell Street: doorleefde Chicago-blues, opzwepende funkblues en messcherpe ballads

Het seizoen is al stevig op gang getrokken en we gaan verder op ons elan met welbekend talent van eigen bodem.

De groep zag het levenslicht in 1982 en was meteen heel aanwezig in het Vlaamse blueslandschap.  Draaischijf van de band is Marino Noppe: charismatische en fanatieke zanger/gitarist.  Hij zweert bij oude stuff, de pure roots, blues zonder franjes.  Hij deelde het podium met onder meer Louisiana Red, Joe Louis Walker en Magic Slim.

Wist je dat

Maxwell Street is een straat in Chicago die door de Near West Side en één van de oude residentiële wijken van de stad loopt.  In die buurt ontstond de Chicago Blues.  Marino Noppe koos dus een uitstekende vlag om de lading te dekken toen hij zijn band in 1986 oprichtte.

Bron: Jazzenede.be

De kans is piepklein dat de door de wol geverfde bezoeker van BP geen weet heeft van scharniermomenten in de loopbaan van Maxwell Street. Daaronder een viering in BP van ’20 jaar Maxwell Street’ (10 september 2012) De gehaaide klant weet uiteraard dat ook Willy De Vleeshouwer (wil u écht een staat van dienst van deze topgitarist, zowat vergroeid met (het meubilair van) Banana Peel?!) al die jaren Marino terzijde stond.

Antoine Légat

Bron: MAXWELL STREET DELUXE in Banana Peel Blues Club Ruiselede op maandag 9 december 2019 | De Newsle/itter van Antoine Légat online (wordpress.com)