archived Sean “Mack” McDonald 11/03/2024

Introductie

Sean “Mack” McDonald, rijzende ster aan het bluesfirmament

Drums op zijn tweede, piano op zijn derde en in de loop der jaren probeert hij meer en meer andere instrumenten uit. Op zijn zevende staat zijn besluit vast, gitaar wordt zijn definitieve keuze. En daar zijn we niet rouwig om!

Zoals vele anderen, liggen de kiemen van zijn carrière in een muzikale familie en in de kerk. “My father played jazz music around the house to keep me calm as a baby, so I always had an affinity for music.” Hij kreeg zijn eerste gitaar rond zijn zevende, Robert Johnson werd zijn nieuwe idool en de blues veroverden zijn hart.

Hij beheerst moeiteloos een breed scala aan stijlen, van Robert Johnson tot T-Bone Walker, van country tot Chuck Berry. Hij werd opgemerkt toen hij een gitaar uittestte in een muziekwinkel in Augusta op zijn vijftiende. Hij speelde er een adembenemende versie van Robert Johnson’s Dust my Broom en dat ging niet onopgemerkt voorbij: “OMG, who is that kid?” Hij stond op de kaart ... Ondertussen creëerde hij zijn eigen stijl en sound, duidelijk beïnvloed door legendarische muzikanten zoals Muddy Waters, Louis Jordan en Albert King.

Zijn studies (audioproductie en muziekindustrie) aan de Middle Tennessee State University kregen absolute voorrang. “My father used to tell me: ‘you do what you have to do so you can do what you want to do.’” Naast zijn studies trad hij zo veel mogelijk op, bijvoorbeeld op The King Biscuit Festival in 2022 waar hij heel wat muzikanten ontmoette en meer naamsbekendheid verwierf.

Hij wordt nu al gezien als één van de beste bluesmuzikanten van de nieuwe generatie en zijn eerste Europese tour is een feit. Mis dit sensationeel opkomend talent dus zeker niet, van deze jongen hoort u geheid nog!

https://www.thecountryblues.com/artist-reviews/sean-mack-mcdonald/ (laatst geraadpleegd op 13 februari 2024)