archived Sister Suzie 04/12/2023

Sister Suzie

Introductie

Sister Suzie: rauwe en pure Engelse black mama

Suzan Simms aka Sister Suzie, de naam doet voor de meesten geen belletje rinkelen, maar daar komt gauw verandering in!

Ze is afkomstig uit Northtumberland, een Engelse county, en is simpelweg zestig jaar te laat op het verkeerde continent geboren.  Des te beter voor ons, want haar performances staan garant voor stevige rhythm & blues van de bovenste klank.  Ze klinkt even rauw als Etta James, bezit evenveel soul als Irma Thomas en blijkt zo brutaal te zijn als Cindy Lauper. Haar swingende bluesy nummers zijn odes aan haar blueshelden zoals Big Mama Thornton en Jimmy Rogers.

Ze noemt zichzelf noch muzikant, noch performer.  Muziek betekent niets zonder de juiste mensen erbij. En een act op het podium brengen? Neen, dat is fake: “I am the same off stage as I am on, and my music reflects this, it's raw, honest, passionate and alive, and my body reacts naturally to that, no rehearsal.”

Haar eerste album Ain’t A Lady dateert van 2018 en zit boordevol rhythm & blues en soul met een heerlijk sausje rockabilly.  De plaat swingt als de beesten en haar optredens evenzeer.  Waar is dat feestje? Natuurlijk… waar anders?

Line up

Sister Suzie – vocals

Matt Jackson – guitar

Ila De Neve – piano

Bernd Coene – drums

Micha Teller – bass

Thomas Van Gelder - sax