archived The Bluesanovas 23/01/2023

Introductie

Bluesanovas: Made in Germany krijgt nieuwe betekenis

De vijfkoppige Bluesanovas uit Münster bewijzen dat blues en rock ’n roll lééft bij onze oosterburen.  Ze sleepten verschillende Duitse bluesawards in de wacht en in 2020 haalden ze de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis.

De laatste jaren zijn ze dé rijzende ster aan de Duitse blueshemel.  Hun retro feel, vintage sound en piano-gestuurde blues en rock ’n roll overtuigden zelfs Eric Clapton die hen vroeg zijn voorprogramma te verzorgen tijdens zijn tournée in 2022.

De vijf brengen intense blues overgoten met een jazzy sausje met het klavier meer dan gewoonlijk in de hoofdrol. Nostalgisch en swingend, blues met een hoek af, subtiel en weergaloos, ouderwets doch eigentijds.  En performen kunnen ze ook als de beste.

Nico Dreier is een ware virtuoos op het klavier, Melvin Schulz/Menningman drijft met krachtige zang de intensiteit op. Het ouderwets en knisperend gitaarspel van Filipe Henrique combineert schitterend met de swingende en vette contrabas van Moritz O’Swald. Drummer Philippe Dreier ten slotte lijmt naadloos alle tonen en stijlen aaneen. 

Voor al wie twijfelt aan het kunnen van onze dierbare oosterburen, The Bluesanovas zijn onmiskenbaar een must see.