archived The Cinelli Brothers 16/01/2023

Introductie

In januari zakken ze af naar Memphis voor the International Blues challenge en in juni naar Polen voor de European Blues Challenge, maar niet voordat ze Ruiselede onveilig maken!

Een nieuwe generatie gepassioneerde bluesmuzikanten, dat zijn de Cinelli Brothers.  Ze bestaan uit de Italiaanse broers Marco en Allessandro Cinelli, Fransoos Stephen Giry en 1 rasechte Brit, Tom Julian Jones.  In september 2022 wonnen ze de UK Blues Challenge, wat hen definitief op de blueskaart zette, in zoverre dat nog niet het geval was. Zowel in 2020, 2021 en 2022 werden ze genomineerd als Blues Band of  the Year voor de UK Blues Challenge.

In 2018 brachten ze hun eerste album Babe please set your alarm uit, dat het meteen tot nummer 2 in de IBBA (Independent Blues’ Broadcast Association) schopte en kon rekenen op laaiend enthousiaste recensies in toonaangevende magazines als Blues Matters and Blues in Brittain. Hun  tweede album Villa Jukejoint kwam er in 2021 en werd opnieuw een schot in de roos met een uitverkochte show in de legendarische 100 club in Londen.  De plaat heeft een typisch vintage ’50 en ’60 feel, wellicht doordat ze thuis werd  opgenomen met slechts 1 microfoon.

De band vindt veel inspiratie in de elektrische Chicago en Texas blues uit de jaren ’60 en ’70.  Denk daarbij aan Otis Redding, Billy Holiday en Muddy Waters en je weet wat je kan verwachten van deze rasechte explosieve entertainers.  Redenen genoeg om op 16 januari zelf te ondervinden wat deze band in petto heeft.