archived The Jimi Primetime Smith/Bob Corritore Blues Band ft. Taildragger & Johnny Burgin 08/05/2023

Introductie

Chicago onder de Ruiseleedse kerktoren

Dit gelegenheidscollectief zal alle liefhebbers van de pure Chicagoblues met verstomming doen slaan.  Deze volledig Amerikaanse allstarband is een unieke kans om deze klasbakken samen op één podium te  zien.

Bob Corritore staat wereldwijd bekend als een onvermoeibare duivel-doet-al.  Hij is een vooraanstaande harmonicaspeler en daarnaast ook clubeigenaar, radio host, platenproducer en promotor.  Voor de Blues Music Awards  2023, reef hij twee nominaties binnen: een voor beste traditionele bluesalbum (Bob Corritore and friends: You Shocked Me) en een voor beste harmonicaspeler.

Jimi Primetime Smith is een meesterlijke zanger-gitarist uit Chicago die zich in alle traditionele bluesstijlen als een vis in het water voelt.  Corritore en Smith hebben samen een gloednieuw album uit:: The World In A Jug.

De nu 82-jarige Tail Dragger is een van de laatste levende legendes van de generatie Chicagobluesartiessten die dit genre grootbrachten op mythische plekken als Maxwell Street en de Delta Fish Market.  Met een indrukwekkend charisma brengt deze zanger teksten die door merg en been gaan. 

In Chicago laat Tail Dragger zich graag begeleiden door Johnny Burgin, een van de sterkste hedendaagse Chicagobluesgitaristen.  Ook al heeft Burgin een zeer succesvolle solocarrière, toch slaat hij een aanbod om zijn goede vrienden in de blues te begeleiden nooit af.

Brian Fahey is vooral bekend als drummer van de wereldberoemde rootsrockband The Paladins, maar hij is net zo goed een begenadigde bluesdrummer.  Vanuit zijn uitvalsbasis Phoenix, Arizona, is hij zowat de vaste huisdrummer in Corritore’s club en is op verschillende albums van Bob Corritore and Friends te horen.  Bassist Yahni Riley – zoon van bluesveteraan Dave Riley – vervolledigt het gezelschap.

In een wervelende show zullen al deze artiesten beurtelings de rol van frontman op zich nemen en als begeleiders hun vrienden laten schitteren. 

Line up

Jimi Primetime Smith – zang en gitaar
Bob Corritorre – mondharmonica
Taildragger – zang
Johny Burgin – gitaar
Brian Fahey – drums
Yahni Riley - bas